Al-Insaan Sdn Bhd (syarikat kongsi ‘Lo Hong Ka International’) sebuah syarikat baru dan dinamik yang ditubuhkan pada Ogos 2008 bertujuan untuk menghasilkan sebuah platform untuk pengusaha-pengusaha yang baru memulakan perniagaan mereka dengan kadar risiko dan modal yang rendah serta potensi pulangan yang lebih lumayan. Baca seterusnya :-

Faq : Dermi 8 Enriched

1. Apa itu kolagen?

Ini adalah protein yang paling berlimpah dalam tubuh manusia, yang meliputi 25-33% daripada jumlah protein tubuh dan setara dengan 6% daripada berat badan. Hal ini ditemui pada kulit, tulang, tulang rawan, ligamen fasia, dll Fungsi utama adalah untuk mempertahankan bentuk dan struktur kulit dan organ. Jika tubuh kekurangan kolagen, akan menghasilkan pembentukan keriput dan fenomena penuaan yang lain.

2. Apa hubungan antara kolagen dan tubuh manusia?

Kolagen adalah komponen utama dari kulit manusia, dan sebanyak 80% dari rangkaian dermal adalah kolagen. Kulit kolagen bentuk jaring elastis baik, kunci dalam kelembapan, bertindak seperti sebuah rangka untuk menopang kulit. Pada wanita, kolagen yang lazim dalam rangkaian payudara sehingga orang pasti dapat melihat logik suplementasi kolagen untuk tujuan syarikat dan memelihara payudara yang indah.

3. Apa sumber kolagen untuk produk ini?

Kolagen dalam produk ini adalah berpunca dari sisik ikan dan kulit yang berlimpah dalam kolagen.

4. Bagaimana untuk mengambil produk ini? Bolehkah saya bergaul dengan minuman lain?

Ambil 1 sampai 2 kali pada hari; mengambil 1 sachet sebelum sarapan atau ½ jam sebelum tidur. Campur dengan 150 ml air hangat suam, kacau dan hidangkan. Anda tidak digalakkan untuk mencampurkannya dengan minuman lain yang kesannya akan terganggu.

5. Berapa lama waktu yang diperlukan untuk melihat hasilnya?

Umumnya, anda akan dapat melihat kesan dalam masa 3 bulan sebagai sel-sel kulit kita beregenerasi setiap 3 bulan. Namun, itu bergantung pada keadaan tubuh individu dan umur juga. Kaum muda mungkin mempunyai kesan lebih cepat kerana mereka mempunyai metabolisme yang lebih baik berbanding dengan lansia.

6. Adakah saya masih perlu untuk mengambil produk ini setelah keadaan kulit saya dipertingkatkan?

Secara umum, kami cadangkan anda untuk terus mengambil sebagai rawatan untuk kulit yang sempurna. Namun, anda boleh mengurangkan dos, misalnya, untuk 1 sachet bukannya 2 per hari.

7. Bolehkah saya mengambil produk ini jika saya mempunyai masalah buah pinggang?

Kolagen adalah suplemen protein yang tinggi dan mungkin beban ginjal. Sila mencari nasihat doktor sebelum dikonsumsi.

8. Adakah anak-anak perlu mengisi kolagen?

Umumnya, anak-anak harus mempunyai kolagen yang cukup. Ketika tumbuh, anak-anak memerlukan nutrisi yang lengkap dan sistem kekebalan tubuh yang sihat.Dengan demikian mereka lebih sesuai untuk mengambil CryoBac 163 atau Spirulina bukan Dermi8.

9. Tua dapat menikmati kesan yang sama?

Untuk kedua-dua lelaki berusia dan wanita, produk ini tidak hanya baik untuk kulit mereka, tetapi juga perbaikan organ-organ mereka, mencegah osteoporosis, artritis dan lain-lain.

10. Apakah perbezaan antara Dermi8 dan produk sejenis lain yang terdapat di pasaran?

Produk ini terbuat dari kolagen makanan ikan grade. Selain itu,, itu juga mengandungi bahan yang baik untuk kesihatan kulit seperti serbuk mutiara, sarang burung, asid hyaluronic, isoflavon dll dapat menyelesaikan masalah kulit secara menyeluruh melalui peningkatan 4 punca utama penuaan kulit yang elastisitas, kelembaban, kulit pembaikan dan gizi. Produk ini dalam bentuk serbuk dan sangat stabil dan alami, berbanding dengan kolagen cair. Selain itu, produk ini bersertifikat GMP dan halal dan tidak mengandungi aditif. Hal ini 100% aman untuk dikonsumsi.

11. Yang membentuk kolagen memberikan penyerapan yang lebih baik? Serbuk, kapsul atau cair?

Kolagen dalam bentuk serbuk, cair dan tablet (dengan kapsul) tidak banyak perbezaan. Tapi, biasanya bentuk cair mempunyai hidup rak lebih pendek dan bentuk serbuk sehingga lebih baik kerana benar-benar dapat larut dalam air.

12. Bolehkah wanita mengambil kolagen setelah menstruasi atau kehamilan?

Bagi wanita yang mempunyai kitaran haid yang normal, mereka memerlukan kolagen sebagai tubuh mereka mungkin telah kehilangan banyak kolagen selama menstruasi.Selain itu, kolagen juga boleh menguatkan vagina, meningkatkan elastisitas rahim juga. Wanita hamil disarankan untuk mengambil hanya selepas melahirkan sehingga untuk mengelakkan masalah yang tidak terduga.

13. Siapa yang memerlukan suplemen kolagen?

Umumnya, lelaki dan wanita di atas usia 25 dianjurkan untuk mengambil kolagen sebagai makanan tambahan terutama ketika mereka mula mempunyai tanda-tanda penuaan seperti kuku patah, kulit kering dan keriput.

No comments:

Post a Comment