Al-Insaan Sdn Bhd (syarikat kongsi ‘Lo Hong Ka International’) sebuah syarikat baru dan dinamik yang ditubuhkan pada Ogos 2008 bertujuan untuk menghasilkan sebuah platform untuk pengusaha-pengusaha yang baru memulakan perniagaan mereka dengan kadar risiko dan modal yang rendah serta potensi pulangan yang lebih lumayan. Baca seterusnya :-

Derita diabetes kronik selama 18 tahun kini berakhir


Kali ini saya ingin kongsikan dengan pembaca semua salah satu testimoni dari Kulim, Kedah yang menderita sakit diabetes kronik. Beliau telah menderita sakit kencing manis sejak 18 tahun yang lalu dan akibat dari sakit yang dideritai luka yang kecil pada kaki kanan beliau menjadi semakin serius dan mula merebak hingga ke jari-jari kaki. Demi memastikan paras gula dalam darah sentiasa dalam kawalan, beliau mempunyai satu buku bagi merekodkan setiap perubahan gula dalam darah setiap kali lepas makan dan mengambil suntikan insulin.

Menurut buku rekod beliau, bacaan glukosa setiap kali lepas makan selalunya adalah 29. Selepas menyuntik insulin bacaan glukosa hanya menurun kepada 25 selepas 4 jam. Beliau telah mencuba berbagai-bagai ubat-ubatan dan supplement namun tiada sebarang perubahan. Sehinggalah beliau diperkenalkan dengan produk Insaan melalui anak beliau pada 2009. Setelah mencuba Enzy8 Enriched, Gamat Asli dan Spirulina bacaan glukosa beliau telah menurun kepada 12 hanya dalam masa 4 jam. Keputusan bacaan tersebut mengejutkan beliau dan anak-anak kerana selama 18 tahun menghidap diabetes bacaan glukosa beliau tidak pernah mencapai 12.

Selepas 3 minggu menggunakan produk Insaan, luka pada kaki kanan beliau telah bertambah baik dalam jangka masa yang singkat. Daging juga telah mula tumbuh pada bahagian luka dan mula melitupi tulang kaki. Doktor menjangkakan perlu mengambil masa selama 3 bulan untuk pulih seperti gambar di bawah tetapi beliau hanya mengambil masa selama 3 minggu dengan pengamalkan pengambilan Enzy8 Enriched, Gamat Asli, dan Spirulina Insaan.

Selepas 3 minggu

Beliau amat berterima kasih kerana telah memperkenalkan produk Insaan kerana disamping berkesan harganya juga amat berpatutan memandangkan beliau telah menghabiskan beribu ringgit bagi menanggung kos belanja insulin dan juga jarum suntikan selama beliau menghidap kencing manis.

Enzy8 Enriched berharga RM 93 pada harga runcit dan RM 85 untuk ahli, manakala Gamat Asli berharga RM 73 pada harga runcit dan RM 66 untuk ahli, dan Spirulina berharga RM 118 pada harga runcit dan RM 110 untuk ahli. Produk boleh dipilih secara ala-carte ataupun secara Pakej untuk lebih nilai untuk wang. Selamat mencuba.

Info Produk:
Enzy 8 Enriched
Cara kehidupan yang sibuk telah mempengaruhi tabiat pemakanan harian kita. Kita sepatutnya mengambil makanan yang kaya dengan enzim seperti buah-buahan dan sayur-sayuran yang segar tetapi kita telah mengambil makanan yang dimasak atau diproses secara tidak sihat seperti makanan segera dan makanan dalam tin. Makanan yang diproses ini tidak mempunyai enzim!
Baca seterusnya..
Insaan Spirulina Plus
Pendedahan yang berterusan kepada cara hidup yang tidak sihat, diet yang kurang seimbang, pencemaran alam sekitar, asap rokok, tekanan dan sebagainya boleh meningkatkan tahap radikal bebas dalam badan kita secara mendadak.
Insaan Jelly Gamat
KEAJAIBAN PRODUK KESIHATAN DARI LAUT.
Timun Laut ataupun Gamat biasanya digunakan di kalangan masyarakat Melayu manakala di kalangan masyarakat Cina, ia dikenali sebagai “Hai Shen”. Gamat merupakan hasil dari laut yang berkhasiat dan berbentuk seperti timun. Terdapat lebih 1,000 spesis timun laut di mana Gamat (Stichopus) telah terbukti baik untuk kesihatan.
Baca seterusnya..


NIPPON LIPO PAD
NIPPON LIPO PAD kami telah menjadi ‘Produk Jualan Terbaik' di Jepun sejak ia dipasarkan pada tahun 1990.

Haba yang dikeluarkan dari NIPPON LIPO PAD akan meningkatkan perpeluhan tapak kaki di mana pada masa yang sama, mampu mengeluarkan bahan-bahan toksin dari badan.

Tapak kaki adalah bahagian di mana mempunyai paling banyak hujungan saraf yang terdapat di dalam badan kita. Oleh itu, NIPPON LIPO PAD berfungsi baik pada tapak kaki untuk mengeluarkan sisa dan toksin-toksin yang sedang disingkirkan dalam bentuk peluh.

BAHAN RAMUAN:
• Bamboo Vinegar
• Wood Vinegar
• Serbuk Mutiara
• Turmalin
• Kitin Kitosan
• Daun Lokuat
• Shokubutsu-Seni
• Silika Tulen
• Dokudami Hout-Tuynia cordate

FUNGSI-FUNGSI:
• Meningkatkan pembakaran lemak
• Membuang toksin dalam badan
• Melegakan kesakitan yang disebabkan oleh lebam-lebam, sakit lutut, sakit belakang, penyakit sendi, artritis, gout, tinitus dan sebagainya
• Meningkatkan sistem imunisasi
• Membantu sistem limfa dalam penyahtoksikan semula jadi
• Melancarkan pengaliran darah
• Membantu dalam penyingkiran bahan logam berat
• Mempertingkatkan kualiti tidur

CARA PENGGUNAAN:
Lekatkan permukaan perak beg herba ke atas plaster lalu lekatkannya pada gerbang kaki anda (Cadangan: Untuk memperoleh hasil maksimum, rendamkan kaki anda di dalam air suam [5-10 minit] sebelum menggunakannya). Pakaikan sekurang-kurangnya 8 jam untuk hasil yang lebih berkesan. Anda boleh memilih sama ada memakainya pada waktu siang ataupun malam.

Adalah normal jika anda mengesan haba dikeluarkan oleh NIPPON LIPO PAD semasa digunakan. Selepas penggunaan, bersihkan tapak kaki anda dengan air.